fredag 4 maj 2012

Kärleken fortsätterJag tycks aldrig tröttna på dessa underbara hortensior. Dem gör mig lycklig.
Vet inte riktigt vad det är med dem som gör att jag fastnat så. Dem är bara så otroligt vackra.
Igår planterade jag ut dessa, de jag hade från förra året hade visst inte lyckats överleva vintern.


Jag skulle kunna fylla hela trädgården med dem  men vi har sol större delen av dagen när den väl lyser och det gillar dem ju inte. Så jag letar ännu efter en bra plats där jag kan gräva ner dem, så länge får dem vara i stora härliga zinkbaljor.

Så då var det fredag och molnen hägrar och likaså regnet. Fast det gör inte mig så mycket då pollen blir lite mindre då, eller jag blir lite mindre känslig.

Nu känns det som om det är trädgårdarna som hägrar ute i cybervärlden och inne blir lite åtsidosatt. Jag känner det själv, att vara inne och fixa är inte lika roligt som det är på hösten och vintern. Nu vill man vara ute och och göra det så fint man bara kan då man förhoppningsvis kommer spendera större delen utomhus de närmsta månaderna.

Men jag måste erkänna att jag tycker det är svårt, nu är det förvisso bara andra sommaren som vi kommer ha trädgård och förra gick bara till att fixa iordning så man kunde vara där. Nu denna sommaren börjar tankarna på om hur man kanske ska fixa små "rum". Göra det mysigt och hemtrevligt, kan man kalla det så?

Ja en utmaning helt enkelt.

Nu hoppas jag att ni får en underbar fredag och njuter till fullo!


2 kommentarer:

  1. Åh, jag håller med dig, hortensior är vansinnigt vackra! Jag har en rosa-blå-vit på matsalsbordet som är så himla söt och jag sneglar oroligt på den hela tiden och hoppas att den ska fortsätta trivas där. :) Vad duktig du är med ditt köpstopp, förresten! Jag försöker helt ta bort spontanshoppandet och istället tänka ut bara sånt jag verkligen vill ha och satsa på det. Du får unna dig något som du velat ha länge när du är klar med ditt köpstopp! Kram och fin helg!

    SvaraRadera
  2. jag gillar också hortensior men har inga i min trädgård... ännu. jag har för mig att man måste ha en särskild jord? i alla fall till den blåa. fina är de oavsett. någon gång ska jag plantera :)

    tack för din hälsning!

    jenny

    SvaraRadera